Нови продукти

Промоции

Нашите магазини

Нашите магазини

Повече от 200 000 продукта в нашия онлайн магазин за авточасти

Смяна на авточасти - Въздушен Филтър

Смяна на авточасти - Въздушен Филтър

Кога се сменя въздушния филтър - когато той е дефектен или ако вече е износен?

На първо място е добре да се осведомите за някаква полезна информация за въздушните филтри.

Според вида са въздушния филтър бива както хартиен, така и мрежест. Той спомага за почистването от праха във въздуха, навлизащ в купето на превозното средство.

 

Структурата на въздушния филтър е елементарна – съставен е от корпус и филтриращ компонент. Тази съвкупност е в комплект с капака на филтъра и съставлява едно неразглобяемо устройство. В частта на корпуса на въздушния филтър, намираща се отдолу има един специален щампован елемент, наречен маслена вана, където за всекиго в ясно, че се слага моторно масло. Така нареченото гумено уплътнение влиза в употреба както на корпуса на филтриращия компонент, така и на корпуса на самия филтър.

 

Според вида си въздушните филтри се делят на механически, маслени, въгленови и такива от дунапрен.

 

Като цяло размера на въздушния филтър е в зависимост от характеристиките на двигателя. Ако той е по-мощен, автомобила трябва да има и по-голям въздушен филтър.

Главните показатели за повреда във въздушния филтър са прекъсване и нестабилни обороти на двигателя, а в купето въздухът става горещ и задушен. Тези показатели са присъщи за случаите, в които не се употребява самостоятелен филтър за купето.

 

Своевременната смяна с нов въздушен филтър е важна част, която засяга много от елементите на превозното средство. Неговата смяна съкращава износването на авточастите и съкращава шанса за по-сериозни повреди.

 

Ако ви се наложи да заменяте въздушния филтър, не прибързвайте, защото в повечето случай в оторизираните сервизи предлагат да го сменят вкупом с масления и горивния филтър. Поради тази причина, ако ви се налага да сменяте дадени авточасти на автомобила се запознайте с неговите скорошни смени на резервни части и поръчайте от нашия онлайн магазин всичко от което имате нужда, било то акумулатор, моторно масло, течност за чистачки или антифриз.