Категории

Нови продукти

 • Перо на чистачка
  Перо на чистачка

  Тип рамо Права Номер на производителя A428S Със спойлер Да Позиция на...

  50,04 лв
 • ВОДНА ПОМПА
  ВОДНА ПОМПА

  Water pump MERCEDES C (W202), COUPE (C124), E (A124), E (C124), E...

  228,00 лв
 • ВОДНА ПОМПА
  ВОДНА ПОМПА

  MERCEDES-BENZ C-CLASS C-CLASS (W202) COUPE COUPE (C124) E-CLASS E-CLASS...

  228,00 лв
 • ВОДНА ПОМПА
  ВОДНА ПОМПА

  113 012 0042/HD Водна помпа MEYLE Техническо описание Water pump AUDI...

  67,20 лв

Нашите магазини

Нашите магазини

Повече от 200 000 продукта в нашия онлайн магазин за авточасти

Добавки за автомобилно масло: видове и свойства

Добавките за автомобилно масло представляват ефикасен метод с помощта на които се обогатяват смазочните субстанции с допълнителни свойства, повишаващи устойчивостта и дълготрайността на работата на компонентите на двигателя. Главната им цел е да попречат на сформирането на неблагоприятните процеси в двигателя, предизвикани от промените в химическата структура на състава.

Но ако изберете грешният вид ще предизвикате нарушаване на дейностите на определени механизми. Ето защо при закупуването на добавки трябва да се имат предвид целите и особеностите на двигателя.

Видове добавки

Съществуват изобилие от варианти, които бихте могли да ги използвате както отделно, така и заедно с друг вид добавки. Добавките на автомобилните масла имат противокорозионни, противопенни, антиокслителни и антифракционни свойства, които спомагат при работата на двигателя.

Сред добавките, които позволяват да се пести гориво са полимерните. Необходимо е да споменем също така и миещите, които спомагат при отстраняването на отлаганията, дължащи се на активните субстанции. Друг вид добавки са диспергиращите - те защитават механизмите от отпадъци, а в комбинация с противоизносните свойства ще намалите триенето на елементите по време на работата им.

Предимства и недостатъци

Добавките са добър инструмент за повишаване ефикасността на работата на двигателя, както и за съхраняването на елементите и цялостната им защита, но ако ги използвате неправилно или изберете такива с неподходящ състав, двигателят няма да работи правилно. Така, че, за да извлечете максимума от използването им, при закупуването им се доверете само на качествен продукт, съобразен с изискванията на производителя.