Notice: unserialize(): Error at offset 90078 of 90112 bytes in /home/carszone/public_html/classes/cache/CacheFs.php on line 40
Как да подберем моторното масло – 3 метода за избор на автомобилно масло

Нови продукти

 • Перо на чистачка
  Перо на чистачка

  Тип рамо Права Номер на производителя A428S Със спойлер Да Позиция на...

  50,04 лв
 • ВОДНА ПОМПА
  ВОДНА ПОМПА

  Water pump MERCEDES C (W202), COUPE (C124), E (A124), E (C124), E...

  228,00 лв
 • ВОДНА ПОМПА
  ВОДНА ПОМПА

  MERCEDES-BENZ C-CLASS C-CLASS (W202) COUPE COUPE (C124) E-CLASS E-CLASS...

  228,00 лв
 • ВОДНА ПОМПА
  ВОДНА ПОМПА

  113 012 0042/HD Водна помпа MEYLE Техническо описание Water pump AUDI...

  67,20 лв

Нашите магазини

Нашите магазини

Повече от 200 000 продукта в нашия онлайн магазин за авточасти

Категории

Как да подберем моторното масло – 3 метода за избор на автомобилно масло

Селектирането на автомобилното масло се извършва по различни методи, като сред тях попадат следните способи:

Съвет от приятел

Този метод е най-популярен и елементарен, но имайте предвид, че избора на масло зависи от дадения автомобил, както и от параметрите, заложени от производителя.

Именно поради тази причина е необходимо да се уверите, приятеля ви или продавача в магазина притежава необходимата компетентност по този въпрос и има предвид параметрите, които са индивидуални за всяко превозно средство. Употребата на неподходящото автомобилно масло би могло да намали експлоатационния срок на двигателя.

Все пак всеки сам избира дали да се довери на преценката на познат при избора на моторно масло.

Според заложеното от производителя моторно масло

Този метод е най-точен и сигурен. Необходимо е само да погледнете в инструкцията на автомобила ви и ще намерите цялата информация, свързана със смазочните течности и материали.

Имайте предвид, че в някои случай производителя не посочва конкретна марка, а стандарта и спецификациите, които трябва да имат маслата.

При избора на моторно масло е необходимо да се вземат предвид препоръките за вискозитета, възрастта на автомобила, а също така техническото състояние. Ако вашия двигател или скоростна кутия е износен е необходимо вискозитета на маслото да бъде по-висок.

Помощ от онлайн сервиз

В интернет пространството има голям избор от уеб-сайтове със специална секция за избор на автомобилно масло, напълно съобразено с марката на автомобила.

Необходимо е само да посочите производителя, желаното количество и вискозитета и ще получите пълен списък с моторни масла.

Ние от Carszone, предлагаме богат избор от смазочни материали. При нас ще намерите напълно подходящото масло за вашия автомобил.

Сред най-популярни брандове са:

 • Mobil
 • Shell
 • Castrol
 • Motul
 • Лукойл
 • Total
 • Elf
 • Valvoline

 

Във всеки един случай е необходимо да знаете, че основното средство за избор на смазочни материали е посочено именно в инструкцията на автомобила. Ако забележите несъответствия между препоръките, посочени горе, то доверете се на съвета, който ви дава производителя.