Нови продукти

Промоции

Нашите магазини

Нашите магазини

Повече от 200 000 продукта в нашия онлайн магазин за авточасти

Запознайте се с въздушните филтри Bosch

Запознайте се с въздушните филтри Bosch

Въздушните филтри на немската компания Bosch са сред най-известните авточасти в автомобилния бранш. Те се изработват от Robert Bosch GmbH, който заема ръководни позиции в доставките на автомобилните и индустриални технологии и услуги, на домакинските стоки, както и на строителните и опаковъчни технологии. През изминалите години Bosch са се доказали, че са компания, която предлага и разработва иновативни продукти и технологии. През 1976г. те произвеждат първия ламбда сензор, както и бензиновата инжекционна система и антиблокиращата спирачна система. Всички авточасти, изработени от компанията, се характеризират с отлични качества и висок стандарт.

Видове въздушни филтри


В зависимост от формата си:

  • Цилиндрични - характерна им част е голямата си филтрираща повърхност. Поставят се предимно на дизелови товарни автомобили, но в някои случай и на леки превозни средства.
  • Панелни. Тяхната форма е правоъгълна, снабдени са с уплътняващ слой от пяна и в някои случай имат и метална рамка под формата на мрежа. Монтират се предимно на леки превозни средства с инжекционна система.
  • Пръстеновидни. Монтират се главно на стари модели с карбураторен двигател. Различават се и такива, които са със стабилна рамка и слой пяна, осигуряваща изчистването на въздуха, навлизащ в двигателя.

В зависимост от подхода на филтриране:

  • Механично почистване. Характерно за този вид части е, че замърсяванията биват отлагани на повърхността на филтриращия елемент, а равнището на филтрация се установява от размерите на порите. С течение на времето те губят ефективността си, което води до възпрепятстване на въздушния поток, което от своя страна дава отражение на работоспособността на двигателя.
  • Въздушен филтър с висок поток. При този вид замърсяването се отлага еднакво върху обема на филтриращия компонент. Филтрирането се изпълнява посредством вътрешно движение на частици прах, а с помощта на импрегнираща смес частиците се отделят. Въздушният филтър с висок поток на Bosch се отличава с дългия си живот, както и с възможността си да се използва повторно след почистване.

Няколко факти за въздушните филтри Bosch

  1. Формите и размерите на филтриращите компоненти възпроизвеждат безпогрешно формата на стандартното гнездо. Еластичността на полиуретановите уплътнения е запазена през експлоатационния период. Това дава гаранция за херметичността на частите и възпрепятства навлизането на въздух извън филтъра.
  2. Гаранция за висока ефективност на филтрирането дава високоякостната филтърна хартия, която остава стабилна при пулсиране.
  3. С помощта на специалната структура на нишките филтриращите компоненти имат ниско динамично съпротивление.
  4. Здравината на опаковката дава гаранция за целостта на частите при транспортиране. А поставената листовка с инструкции спомага при монтирането.

Carszone.bg - винаги може да разчитате на нас при избора на авточасти