Нови продукти

Промоции

Нашите магазини

Нашите магазини

Повече от 200 000 продукта в нашия онлайн магазин за авточасти

Запитвания обвързани с моторните масла

Запитвания обвързани с моторните масла

Съществуват няколко съществени проблема, вълнуващи потребителите на моторно масло.


Първият въпрос, които го вълнува потребителя е дали трябва да извършва проверка на количеството на моторното масло и колко пъти трябва я осъществява.


Препоръчително е да се извършва проверка на маслото най-малко веднъж в месеца, както и когато се шофира на далечни разстояния.


Кога се наблюдава по-голям разход на моторно масло?

  • При извършване на две рутинни проверки в интервал от 1500 км равнището на моторното масло е спаднало до минимума, се счита, че разхода на маслото надхвърля нормалната стойност и навярно това се дължи на проблем с двигателя. Нашият съвет в такъв случай е да откарате автомобила в оторизиран сервиз, където да го диагностицират.


Ако поставя повече от посоченото количество моторно масло в превозното средство, ще причиня ли някакви поражения?

  • Не поставяйте повече от посоченото количество в изкисванията на превозното средство! Това може да се преобразува в голям проблем, водещ до неизправност в двигателя или теч на маслото през гарнитурите.

Възможно ли е да се допълва с няколко вида моторни масла?

  • Често пъти хората си мислят, че смесването на няколко вида моторни масла от еднаква група и степен на производителност е не оказва никакви щети. Всъщност не са известни проучвания, които да подкрепят подобни твърдения. Ако съчетаваните моторни масла не са съвместими с една или друга цел, това може да доведе до сериозна авария в двигателя. Причината е изменението на основните качества на смазочната течност. Най-благоразумното в този случаи е да се поставя от един и същи вид масло или да се подмени изцяло с нов вид.